Thursday, July 22, 2010

Ibu...ratu hatiku...




2 hari d rumah mertua...rs sedihh...bl teringatkan mak..rindu kat mak. Padahal sebelum kawen tiap2 minggu aku balikk ke Taiping..kenapa ada perasaan itu yer..?ari pertama d rumah mertua..aku call mak..mak pesan mcm2..kihkhihkkhhh..kelakar ler..sebenarnya mak riso tu sbb slama ni semua kerja2 umah mak yg buat..jd mak takutla anak dia ni x leh buat..uwaaaaa..!!!!!n yg lg terharu..awal2 lg mak dah warning jgn balik tpg slalu..kn dok d Ipoh..tgg en. suami balik sana..huuhuhuhh..waduhh..begini rasa nya bl tanggungjawab jatuh pd suami..bkn lg pada kedua org tua kita yer..?
rindu kat makkkk.. ('',)

Aku Terima Nikahnya...


Assalamualaikum..sgt lm xupdate blog nih....sebukkk..ermmm sebuk ape yer..?heheeee..
Alhamdulillah pd 17.07.10 yg lps...aku tlg mjadi ISTERI yg sah pd Shuhaidi..sgt2 brsyukur pd Allah swt..xsangka jodoh kami ada..n smpi skng ni pun aku maupun suami masih x percaya lg yg kami ni dah kawenn..!!!hahahhahaaaa..hari tu, pukul 9.30pg eddy dah smpi padahal Tok Kadi kul 11.00pg br nmpk muke..khikhihkhhh...rasa sebakk sgt bl kite dah sah jadi milik eddy..mcm mimpi..!!..tp Alhamdullilah..n slps selesai..berkali2 eddy ingatkan aku bahawa..aku ni isteri dia...hehhehehee...sebelum kawenn pun hubungan kami mmg rapat..slalu jupe..slalu contact..sp bl dh kawen..bertmbhla rapat...n mmg x di nafikan eddy penuh dgn kasehh syg...mlimph ruah bt aku...sgt2 terharu dgn en. suami aku nihhh...hhehhee...n yg plg pening en. suami dpt terima diri aku seadanya...semoga perkahwinan ini kekal hingga akhir hayat..InsyaAllah..

Wednesday, January 6, 2010

T.E.N.S.I.O.N....

Assalamualaikum..(utk sp2 yg sudi amik tau ape yg aku tulis..)
prob 1:
br2 ni ader kwn opis aku invite aku join 1 produk ni..mula2 tu dgr mmgla mnarik..tp awal2 lg aku dah tau..n dah dgr psl produk ni dr sedara mara...mmg x d nafikan kualiti produknya mmg bagus..aku pun tertarik..(sempat lg amik 1 produk..hihihi)..namun, utk join skali..mmg aku x minat..diarg plak x putus2 mmujuk..aku balik umah 2,3 hari aku pk sorag2..baik buruknya..sp pun x pengaruhi aku..so aku bt kptsn xnak join..mslhnya diarg x jemu pujuk aku..so the best way..aku mengelak...x seronok sebenarnya 1 opis plak tu..tp utk sementara waktu jer..hope dia faham..n skang ni mcm kekok plak..x bertegur..!!harap hubungan kitrg akan pulih..seronok sebenarnya knl dgn dia... ('',)

prob 2:
Kdg2 tu betulla...xsemestinya apa yg kita plan akan jd...mesti ader yg kn adjust..(utk puaskan ati semua pihak..)..frust sgt mlm td bl edy bgtau plan kitrg kn tangguh ke raya nnt...aduh...nasib baik aku x tempah ape2 lg...cuma psiapan utk 31hb ni ttp bjln spt biasa..(InsyaAllah..)..bengang jugak aku ngn edy ni.....dr awal lg aku dah bgtau dia ape2 yg kita plan bincng n inform mak n abah dia...tp en shuhaidi ni confident sgt..tup tup kak lang (adik edy) nak bt bln 6...so?..salah sp sebenarnya ni..?so, wat to do now..?xkan nak push edy..dia pun frust jugak..dah la lps ni aku dah mls nak pk..just follow the flow jer..redha..
so now, dia mmg bz..sabtu ahad pun kn kejer..jd aku kn cr sesuatu utk isi ms aku..aku pun kn pura2 bz jugakla..ok x..?chaiyok2...